lördag 24 augusti 2013

8 recept som gör det lätt att lyckas

8 recept som gör det lätt att lyckas

Alla recepten är beräknade till en person. Du kan enkelt göra fler portioner genom att dubblera mängden ingredienser.

Cesarsallad med räkor: 194 kcal per portion

Rostat formbröd 1/2 skiva, till brödkrutonger
vitlök 0.25 klyfta
romansallad 75 g
räkor 125 g 1
svartpeppar nymalen efter smak
Dressing:
minifraiche 0,25 dl
färskpressad citronjuice 0,25 msk
fransk senap 0,5 tsk
sardeller konserver mosade 0,5 st
vitlök pressad 0,25 klyfta
worchestershiresås 0,13 tsk
riven parmesanost 0,75 msk
salt och nymalen svartpeppar efter smak
Så här gör du:
Blanda ingredienserna till dressingen.
Gnid det rostade brödet med vitlöksklyftan och skär det i stavar.
Riv salladen i grova bitar och lägg i en skål. Blanda salladsbladen med dressingen.
Toppa med räkor. Servera med rikligt med nymalen svartpeppar och brödkrutongerna.

Ungsbakad rödspätta med fetaostsallad: 288 kcal per portion

rödspätta 125 g
rödbeta 188 g
rödlök 0,75 st
persilja 0,5 msk
olivolja 0,25 tsk
fransk senap 0,25 tsk
balsamvinäger 1,3 msk
Apetina Feta 3 % (Arla) 38 g
salt och peppar efter smak
Tillagning:
Koka rödbetorna. Sätt ugnen på 150 grader. Vik rödspättafiléerna två gånger och lägg skarven ned mot plåten. Salta och peppra, baka av i 10 minuter. Skala och klyfta rödbetorna. Hacka rödlöken fint. Skär persiljan. Blanda samman olivolja, senap, balsamicovinägern, salt och peppar. Blanda samman rödbetor, rödlök, persilja med dressingen. Smula sist över fetaosten. Servera rödspättan med rödbetssalladen, sallad och bröd.

Skink- och blomkålspaj: 480 kcal per port

Margarin 13 g
Vetemjöl 0,63 dl
Lätt Kesella 0,25 dl
Vatten 0,5 msk
blomkål i små buketter 200 g
purjolök i fina skivor 50 g
rökt skinka i tärningar 50 g
Chilipulver 0,25 tsk
Salt 0 tsk
Keso 4 % fett 63 g
Ägg 0,75
Tillagning:
Kör margarin och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt kesella och vatten. Tryck ut degen i fyra smorda pajformar eller i en vanlig. Ställ pajdegen kallt i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader. Förväll blomkål och purjolök i lättsaltat vatten i 5-10 minuter. Låt grönsakerna rinna av och låt dem svalna något. Blanda blomkål, purjolök, skinka, chilipulver, salt, keso och ägg i en bunke. Fördela fyllningen i pajskalet. Grädda de mindre pajerna i ca 20 minuter och den stora i ca 30 minuter.

Pizza med kycklingfilé och kantareller: 376 kcal per portion

tortillasbröd av mellanstorlek (42 g/st) 1 st
Tomatsås 0,5 dl
kycklingfilé i bitar 50 g
Margarin 0,25 msk
kantareller delade i bitar 50 g
finhackad rödlök 25 g
Vitlök 0,5 klyfta
Muskot 0 g
Timjan 0,25 tsk
cocktailtomater i halvor 25 g
Ost 17% 38 g
Tillagning:
Lägg tortillasbröden på 2 plåtar. Bred på tomatsås. Stek kycklingfilén i hälften av margarinet. Salta och peppra. Kycklingköttet behöver inte vara riktigt genomstekt. Lägg köttet åt sidan. Stek kantareller, lök och pressad vitlök i resten av margarinet. Smaka av med lite muskot (var försiktig med mängden), timjan, salt och peppar. Lägg allt det stekta och tomater ovanpå pizzan. Strö på ost. Stek pizzorna ca 6-8 minuter i 225 grader.

Het pumpasoppa: 152 kcal per port

pumpa 0,15 kg
gul lök 19 g
vitlök 0,5 klyfta
olivolja 0,13 tsk
mellanmjölk 1,5 % fett 0,15 l
köttfond eller grönsaksfond eller 4 buljontärning 0,5 msk
Mini fraiche 0,25 dl
lime rivet skal och saft från 2 hela lime 6,3 g
chilipeppar eller efter smak eller 0,25 styck
färsk koriander 3,8 g
Tillagning:
Skala och tärna pumpan. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i oljan i en gryta.
Tillsätt pumpa, mjölk och fond eller buljongtärningar, låt koka ca 10 min tills pumpan är mjuk.
Dela chilifrukterna och kärna ur dem om du vill ha en mildare soppa, hacka i kärnorna om du vill ha den hetare.
Mixa soppan och rör i Mini fraichen, smaksätt med lime, chili och salt.
Låt soppan koka upp, servera med en klick gräddfil och färsk koriander.

Laxpasta: 358 kcal per port

kokt pasta 1 port
kallrökt laxsida 38 g
Mini fraiche 0,5 dl
gurka 25 g
selleri (en stjälk per person) 13 g
vitlök 0,25 klyfta
pepparrot 0,5 msk
purjolök 13 g
rosépeppar 0,25 tsk
ruccolasallad 38 g
dill (hackad) 0,25 dl
Tillagning:
Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Skär gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurka till kuber, strimla ner selleri och purjolök. Riv pepparrot och vitlök och hacka dillen. Lägg alla ingredienser i en skål, häll i crème fraiche. Smaksätt med rosépeppar, svartpeppar och salt. Skär laxen i tunna skivor. När pastan är klar blandas den i skålen med resten av ingredienserna samt ruccolasalladen. Servera med laxen.

Italiensk gratäng: 472 kcal per port

finhackad röd lök 25 g
vitlök, finhackade 0,5 klyfta
fänkål i tärningar 0,25 st
olivolja 0,25 msk
rökt skinka i tärningar 50 g
krossade tomater (4 dl = 1 burk) 1 dl
salvia 0,25 tsk
lättcrème fraiche 0,25 dl
pasta, ev glutenfri 60 g
riven 17%-ig ost 10 g
champinjoner i skivor 50 g
tomater i bitar 0,75 st
finhackad purjolök 0,13 dl
smulad fetaost (16%) 13 g
Tillagning:
Fräs lök, vitlök och fänkål i en kastrull. Tillsätt skinka, tomater, salvia och crème fraiche. Låt koka några minuter.
Koka spagettin och häll den i en smord ugnsfast form. Häll på såsen och strö över osten. Gratinera i 250 grader i 10-15 minuter.
Servera med sallad gjord på champinjoner, tomat, purjolök och fetaost.

Gazpacho: 157 kcal per port

vitt bröd i tärningar 1 skiva
vatten 1 dl
grönsaksbuljongtärning 0,25 stycken
drickfärdig tomatjuice konserv 1,3 dl
tabasco (efter behag) 0,5 droppar
röd paprika 0,25 stycken
en strimlad purjolök 75 g
finhackad vitlök 0,5 klyfta
gurka (1 gurka) 100 g
tomat 1 stycken
Tillagning:
Koka upp buljongen och låt den kallna. Häll i tomatjuicen och krydda den med en aning tabasco. Skölj och ansa grönsakerna och strimla/hacka dem fint och blanda i soppan. Rosta brödtärningarna i ugn eller torr panna.

Fler recept finns på: viktklubb.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow by Email